Föremålsintresse och socialkamp börjar visa sig.

Småvalparna är nu vakna mycket mer. De busar mycket med varandra och med de leksaker och föremål som dom har i valplådan. I går utforskades morots- och äppelbitar med förtjusning. Favoritleksaken är den stora repknuten. Den är skön att slita och dra i. Dom söta små valptuggbenen snor dock Grytan för det mesta...Man märker hur valparna blir mer och mer medvetna. De morrar mer, ligger i bakhåll, anfaller varandra (ramlar oftast själv i sina attackförsök än så länge). Nu ser dom så pass bra att dom kan följa en rörelse med blicken och lite jaktbeteenden börja komma fram. De gör små mycket klumpiga försök att springa. Det blir mest nånslags fyrfota skutt.

image38

Valparna äter nu valpfoder flera gånger per dag. Fortfarande tycker dom att Grytans mjölk är överlägset bäst men Grytan börjar säga till dem milt men bestämt att det inte går att snutta hela tiden. Deras tänder börjar bli riktigt vassa så jag kan föreställa mig att det gör duktigt ont när de diar.

image39

Jag och Torulf sitter hos valparna flera gånger per dag. De är väldigt sociala och kommer snabbt fram för att hälsa och tugga lite på en. De är orädda och verkar stabila och trygga i tempramentet. Både blivande valpköpare och vänner har varit här och hälsat på.  Grytan verkar välkommna besök av "främmande" i valplådan. Social som alltid bjuder hon upp till lek med nya favorit leksaken, en liten gummi boll som valparna fått. Däremot vill Grytan fortfarande inte att våra andra hundar , Pila och Arvak, kommer in i valprummet.


Kommentarer
Postat av: Hanna med Bronsson och Mikko

De är ju bara fööör söta! :-)

2007-12-03 @ 11:58:58
URL: http://hannacarolinagustafsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0