Husse har tagit några bilder till!

image94

Auli hjälper gärna till i köket. Husse köper massor av nya leksaker till valparna men dem verkar föredra köksredskapen som jag slänger åt dem. Speciella favoriter är: ballongvispen, potatispressen, alla möjliga slevar och förstås vitlökspressen.
image95

Så här ser det ut när jag lagar mat. Ett ständigt bus. Dom älskar den gamla hundsängen.
image96

Snyggingen Atle "Arne2" visar fram sina fina nyklippta klor.

image97

Grytan har fortfarnde lite mjölk kvar och diar dem en kort stund morgon och kväll. Men det varar inte länge förrän det tar slut eller hon säger till.
image98

Här ger Auli sin bror däng - Girl power!

image99

Aska i förgrunden med Auli, Asta och Atle.

image100

Auli ger sig på en av de nya fina leksakerna.

image101

Bröderna Arne och"Arne2" på upptåg i hallen.
image102
 "Arne2" med sin älskade vedkorg.

Gott nytt år!

image90

Aska tar för sig av torrfodret. Valparna föredrar kulorna torra. Det knapras och knapras. image91

Arne funderar på hur han ska få ta i Grytans ben utan att hon blir sur. Vi har verkligen tur med vädret. I och med att det är så milt kan valparna vara ute flera gånger per dag.

image92

Arne2 och Arne tuggar på sin fina julgran. Dom älskar att gömma  sig i granen och ruska i grenarna.
image93

Arne2 gillar grejer liksom sina syskon. Men bäst av allt är att busa med mig, Torulf eller Mats. Precis som sin mamma tycker dom att det är jätteroligt med människor. Dom kastar sig över våra besökare med glädje och vassa tänder.....

God fortsättning! Nu är vi 7 veckor.

image84

God fortsättning önskas er alla!

Nu är valparna 7 veckor gamla. De utforskar huset för fullt. Vedkorgen är en given favorit. Dom får riktiga "stöllryck" och springer fram och tillbaka mellan rummen. Tyvärr är nte vår digitalkamera snabb nog för att fånga dom....
Alla utvecklar sig jättefint. Dom är allesammans mkt nyfikna och orädda. Nu när Grytan inte längre har så mycket mjölk får dom också mer tid att busa och gosa med henne - hon är inte bara mjölkbar längre!

image85

Här ligger "Ettan" och käkar dörrmatta. Väldigt smakligt!

image86

Återigen linslusarna "Arne2" och "Lill Grytan" i full fart med vedkorgen.

image87

"Lill Grytan" värmer sig gärna under jacka ett tag när vi är ute. Vi har ju verkligen haft tur med det milda vädret så valparna är ute några gånger per dag, Men det kan bli lite kyligt efter en stund när man är minst i kullen.

image88

Metallaportering är redan påbörjad...

image89

Auli siktar in sig på Arne. Attack på G!

6 veckor gamla och nu busas, bajsas och tuggas det för fullt!

Inte en lugn stund hemma hos oss. Valparna växer och sover allt mindre på dagarna. De busar med varandra och även med Grytan fast att det är lite läskigt när hon utmanar till lek. Hon är så väldigt stor och fostrar också en del.image73

Alla valpköpare har nu varit och hälsat på sina små tilltänkta valpar. Det har tuggats på fingrar och fötter och torkats en del kissfläckar. Ing-Marie har rekordet i fotografering och Vio rekordet i pussar. Maria och Mats som bor närmst är här titt som tätt. Jan krälade om kring och gullade på golvet bland kisspölar och hårtussar. Det är inte lätt att hålla huset någorlunda presentabelt men valplådan är ren.


Det busas och bråkas mest hela tiden som valparna är vakna. De jagar varandra, leker med föremål och tuggar på mig och andra människor som hälsar på.

image83

Man kan tugga på vedspisen också!

5 veckor ungaPå upptåg i köket! Här finns roliga vedkorgen, dumma tidningshinken, spännande vedspisen och mycket annat som valparna utforskar. Men mest av allt är det roligt att busa med varandra!

image67

Efter bus och stoj är det skönt att krypa tillbaka i valplådan och snusa en stund.image72

Man orkar helt enkelt inte busa hela tiden även om man vill.

Ut i kylan...

image57

Nu har valparna blivit 5 veckor gamla och har fått komma ut lite när det inte rergnar. Dom tycker att det är spännande men börjar känna av kylan ganska snabbt så det blir inga långa pass i valphagen.
image58

Grytan vill inte riktigt sluta ge valparna mjölk. Senaste dagarnahar vi dragit ned på hennes mat och ökat motionen. Husse tog henne på en liten sväng med fyrhjulingen. Det var skönt att få sträcka ut ordentligt.

image59

Valparnas aptit är det inget fel på! De får valpfoder med lite majsvälling.

image60

Fyra veckor gamla och oj vad vi växer!

Samtliga valpar är trygga, öppna och busiga. Grytan ger dom fortfarande mjölk men har börjat fostra dem mer och mer. Alla valpar gör lekinviter, springer och skuttar, engagerar sig i olika leksaker och tuggben (de föredrar att tugga på våra fötter). Valparna bor mitt i vårt hem och exponeras till allt möjligt som diskmaskinen, damsugare, radio, de andra hundarna och alla som kommer på besök. Fortsätter det att vara milt kommer de att få gå ut lite snart i den fina valphagen husse har byggt i trädgården.

image45

Grattis på fyraveckorsdagen! Den grå killen växer så det knakar. Han vill fortfarande helst av allt dia även om välling och valpfoder slinker ner det med.

image46

Tik nummer två. Kanske något lite lugnare än sina systrar. Nyfiken och matgald.

image47

Tik nummer ett. Busig och mycket social. Älskar gamla strumpor.

image48

Tik nummer tre, även kallad Lill-Grytan. Minst men med mest humör.

image50

Och sist men inte minst, den tecknade hanen. Först med allt: öppna ögon, äta fast föda, leka med leksaker etc. En försigkommen kille som älskar att busa med sina syskon.

image54
Mat är toppen!

image56

Föremålsintresse och socialkamp börjar visa sig.

Småvalparna är nu vakna mycket mer. De busar mycket med varandra och med de leksaker och föremål som dom har i valplådan. I går utforskades morots- och äppelbitar med förtjusning. Favoritleksaken är den stora repknuten. Den är skön att slita och dra i. Dom söta små valptuggbenen snor dock Grytan för det mesta...Man märker hur valparna blir mer och mer medvetna. De morrar mer, ligger i bakhåll, anfaller varandra (ramlar oftast själv i sina attackförsök än så länge). Nu ser dom så pass bra att dom kan följa en rörelse med blicken och lite jaktbeteenden börja komma fram. De gör små mycket klumpiga försök att springa. Det blir mest nånslags fyrfota skutt.

image38

Valparna äter nu valpfoder flera gånger per dag. Fortfarande tycker dom att Grytans mjölk är överlägset bäst men Grytan börjar säga till dem milt men bestämt att det inte går att snutta hela tiden. Deras tänder börjar bli riktigt vassa så jag kan föreställa mig att det gör duktigt ont när de diar.

image39

Jag och Torulf sitter hos valparna flera gånger per dag. De är väldigt sociala och kommer snabbt fram för att hälsa och tugga lite på en. De är orädda och verkar stabila och trygga i tempramentet. Både blivande valpköpare och vänner har varit här och hälsat på.  Grytan verkar välkommna besök av "främmande" i valplådan. Social som alltid bjuder hon upp till lek med nya favorit leksaken, en liten gummi boll som valparna fått. Däremot vill Grytan fortfarande inte att våra andra hundar , Pila och Arvak, kommer in i valprummet.


RSS 2.0