Gamla bilder

Här kommer lite bilder på min första hund Markallens Nenzi kallad Laika. En toppenhund som var den tidens
utställningstyp. Nu skulle ingen ta henne för något annat än en bruksschäfer. Tiderna förändras!

Tävlingsresultat!! Grattis Maria & Aska!

Aska gjorde debut i Lydnads klass 1 i Oxekösund i dag! Stort grattis önskar hela kennelfamiljen!

Vilka duktiga valpköpare jag har; mycket duktigare och flitigare på lydnadsplan än vad jag är...

I dag debuterade jag och Grytan i Elitrapport i Kumla. Enligt de som gick ut var det en tungsprungen bana, mkt blött och kuperat. Grytan sprang alla fyra sträckor - hon var så duktig!! Men hon var väldigt trött och det märktes att det kostade på.

På uppletandet var hon märkbart trött. Hon hittade två föremål inom maxtiden och ett tredje precis efter att de ropat att tiden var ute vilket var bra för hon fick komma in med ett föremål och få massor av beröm.

Platsen gick toppen som vanligt. Lydnaden var det värre med.....
Vi gjorde ett bra fritt följ 8:a från båda domarna. Inkallningen nollade vi...det moment som sett bäst ut på träning. Så kan det gå! Framåtsändandet var riktigt kasst men det är ju lång ifrån färdigt så inget oväntat. Krypet började bra och vi gjorde en fin vänstersväng. Sen blev Grytan osäker och gick upp så jag bröt. Men det var mycket bättre än väntat. Vi hade ju tänkt avstå krypet bara en vecka sedan och nu fick jag till ett halvt bra kryp:)

Grytans trötthet märktes på skallet som var mediokert. Metallapporten gick jättebra! På tungen tog hon fran kamp och gav lite underhållning. Uppskattat av publiken men ger inge bra poäng. Hoppet: slarvig ingång och stegen hoppade hon upp på och missade sista pinnen.
Totalt 420p och Godkänt!


Grattis på ettårsdagen!Så här såg det ut för ett år sedan! En trind Grytan som laddar upp för valpningen. Vad fort tiden går! Grytan kommer också i håg för hon har varit lite skendräktig nu i några dagar.Tack alla valpköpare för att ni har gett A-kullen så fina hem! Jag önskar er god fortsättning med odågorna:)

Dålig på att uppdatera; sjuk dator hela hösten! Grattis Janne & Arne!

Hej nu har det varit dåligt med inlägg i bloggen. Jag får skylla på att min dator har varit sjuk hela hösten och jag får snika åt mig tid på gubbens burk emellan åt...nu har jag gett upp och kommer att skaffa en ny.

Det blev ingen debut i elitrapport på tävlingarna i Norrköping i helgen. Torulf, min vanliga medförare, var uppbokad som tävlingsledare så jag hade planerat att köra med min "lydnadscoach", Veronica. Hon och Grytan känner varandra väl men det hela var nog lite för kul för Grytan som började föra ljud i skogen, både på station och på framföringen, för Veronica så jag beslöt att ställa in. Nu blir det debut i Kumla 9 november. Nervöst!!!!! Men våra träningskompisar, Rolf och Kerstin ska dit vilket känns tryggt. Grattis till vinst och ett andra cert i Norrköping!

STORT GRATTIS till Arne och Janne som gjort tävlingsdebut 180,5 poäng och vinst!Under hösten har jag även åkt en del till Gottlandsviken för att hjälpa morsan med packning inför hennes flytt in till civilisationen i Filipstad. Det är skönt att besöka mina gamla hemstrakter i bland. Snart ska jag till Hällefors för att gå Specialkurs i spår. Det ska bli jättekul!

Undrer vintern kommer jag och Barbro Axelsson på Norrköpings BK att hålla en rapportkurs för nybörjare på klubben. Det är stort intresse och vi kommer att få deltagare från flera olika klubbar. Det ska bli jätte spännande att se hur det går. Jag hoppas vi inte får en riktig vargavinter utan att vi kan köra mkt rapport hela vintersäsongen. Grytan ska paras i vår så jag hoppa vi hinner med några tävlingar innnan dess. Nedan en bild från Goottlandsviken som en påminnelse om sommaren!RSS 2.0