Grytan har börjat löpa!

Grytan började löpa i lördags. Vi kommera att para henne helgen 6-8 mars hos Östgöta polisen. Allt roligt ska hända samtidigt - vi hade planerat att åka och hälsa på Arne2 (Atle) i Skåne just den helgen. Nu får vi se om vi kan ses lite senare. Hade tänkt ta massor av fina bilder på Asterix i snön i dag men jag fick inte fart på varken den gamla eller den nyare digitalkameran. Snopet!!! Torulf har nu kommit hem från sjukhuset med armen i ett paket. Han har massor av spikar och annat skrot insatt i armbågen. Jag har bäddat ner honom framför TV:n med jordnötsringar som tröst. Arvak och Pila är så lugna nu när husse är tillbaka.


I dag fisck jag äntligen tid att ta Arvak och Grytan på långpromenad. Dom har varit utan i två dagar och speciellt Grytan har varit mkt upprörd. Vi pulsade i snön och jag blev riktigt svett trots att jag frös ordentligt när vi gicki väg. Hela förmiddan ägnades åt snöskottning med hjälp av antingen våra egna hundar eller pensionatsgäster. Mycket uppskattat av hundarna mindre uppskattat av mig - men bra work-out blev det.


Snart dags för parning!

Grytan laddar upp för sitt löp. Skulle tro att hon kommer att börja om en till två veckor. Hanen har varit bestämd sedan länge, Wilses Asterix. Han är faktiskt här hos oss på pensionatet just den här veckan och han är lika härlig som vanligt. Asterix är en ganska liten och lätt hanne. Han är väldigt glad och social. Den enda gången han går upp i stress är när jag går in till någon annan hund. Det har han svårt att tolerera och protesterar högljutt....annars är han tyst och balanserad i rastgården. Sover som en gris på mornarna när jag öppnar:)

Torulf har halkat och brutit armbågen. Vi får se om han kommer hem med armen i ett stort paket eller hur det blir. Tråkigt eftersom han precis återhämtat sig från en envis infuensa. Känner jag Torulf rätt ska han väl ut och fälla träd innan han fått av gipset.....
 
Lilla Auli återhämtar sig bra efter sin skada. Vi får se om hon ska vara med på MH:t med de andra i vår eller om hon får vänta lite. Röntgen kommer vi att vänta med tills veterinären säger att det är OK att lägga upp henne på bordet. Hon slog höften ur led kraftigt. Förmodligen skadades lite av höftledskålen så vi får se om det överhuvudtaget går att göra en rättvis HD röntgen på henne.
 


Röntgenresultat!

Asta HD B och ED ua, Arne HD B och ED UA. Aska HD B men ED 1 lindriga pålagringar. Aska kommer att övergå i vår fodervärd Marias ägo eftersom hon inte kan användas i avel. 
Nu väntar vi med spänning på Atles resultat. Auli kan ju pga sin olycka inte röntgas än på länge. Nu är hon ihopsurrad med ståltråd i höften. Det blir till att börja med sex veckor med endast 10 min koppellrastning per dag. Ca 80% chans att bli helt återställd. Vi håller tummarna!

Auli skadad!

Auli har sprungit in i ett järnrör och slagit höften ur led plus fått ett djupt sår. Hon ligger nu på Albano och ska opereras. Vio får hem henne på fredag om allt går som planerat. Vi får se vad prognosen för rehabilitering blir men vi kan nog redan nu säga att vi får vänta med HD röntgen ett bra tag. Förmodligen även MH:t. Vio hade precis anmält sig och Auli till sin första tävling. Vilken super otur! Stor jätte kram till Vio, Nova och Auli från kennelmorsan!


RSS 2.0