Bilder på Askas tävlingsdebut!Maria och Aska under linförigheten i Norrköping 20 marsOch det gick så bra att det blev uppflyttning och en tredjeplats!

STORT GRATTIS TILL MARIA OCH ASKA!

Stort grattis till Maria och Aska som blev uppflyttade till lägre klass på sin första appelltävling. Kennel pappa Torulf var där och tittade och sa att Maria "såg lite nervös ut" men annars gick allt bra. Nu är det bara att kasta sig över lägre klass! Kör så det ryker!

Grytan tigger

Än är det för tidigt att veta om Grytan är dräktig men hon tigger nåt otroligt så jag tror nog att vi har valpar på G. Vi har redan en del förfrågningar så det skulle vara jättetråkigt om det inte tog.
 
I dag skiner solen och snön smälter med en väldig fart. Jag håller på och beskär äppelträden. Sågar och knipsar som en idiot. Bra work out! På söndag är det dags för rapportträning. Det ska bli jättekul!


Grytan parad

Nu är Grytan parad med polishunden Wilses Asterix. Om allt går som det ska beräknar vi valpar i vecka 19 (början av maj). Vi åkte ned till östgöta polisernas träningsanläggning i Grebo i torsdags på Grytans 13 dag. Hade tänkt vänta till 14 dagen men eftersom Grytan våldförts sig på Torulfs kastrerade hanne Arvak i två dagar så prövade vi en dag tidigare än beräknat. Grytan var mycket villig och ställde upp sig med en gång. Asterix har aldrig parat förut och hade lite svårt att hitta rätt så i upphetsningen la han sina dyrbarheter på Grytans rygg....ett nytt försök i fredags gav utedrelning med en ordentlig hängning. Vi har ännu en date med Asterix i dag för att se om vi kan få till en parning till.

Asterix är en lite hane med relativt kort päls. Han har en mycket bra näsa och räddningssöket är hans bästa "gren" i polisarbetet. Han har mognat mycket senaste året och placerade sig topp 10 bland skyddshundarna på polishunds sm 2008. Han är verkligen allround och hade bra resultat i alla moment utom i lydnaden där de tappade en del poäng pga bristande koncentration. Ska bli spännande att se hur det går nu i år på hemmaplan i Norrköping. Asterix är en livlig hund, öppen och social, har visat bytesförsvar i vissa situationer. Som yngre tog han fram en del försvarslust och skärpa i skyddsarbetet som han nu släppt.

Hans bror Allex kom 3:a i spårgruppen på polishunds sm 2008. Allex har använts i avel på Rapports kennel med en helt friröntgad kull (7st). Syster Annie har redan hunnit med två Bruks SM med en andra plats i rapport som bästa resultat. Hon har även en valpkull hos Wilses som ännu är för unga för att ha röntgats. Syster Atcha tävlar i elitspår. Hela Wilse's a-kull är friröntgad och har mycet bra mentalitet. Mamma Vixa var en mycket bra rapporthund och pappa Ichi Ban behöver knappast en presentation.

Det ska bli jättespännade att se om och hur den här kullen blir!

RSS 2.0