Tre veckor och fyra dagar gamla och alla tingade.

Nu har valparna flyttat till den stora valpboxen. De är busiga och prövar att ligga bakhåll på varandra och visar stort intresse i att tugga på tofflor, knogar, leksaker och allra mest på varandra. Valparna äter numera även vanlig mat med god aptit även om Grytans mjölk fortfarande är det bästa som finns i deras liv ännu. Grytan låter dem dia villigt trots att det gör ont när de sätter sina små tänder spenarna och drar allt vad de orkar. Valparna är nyfikna och sociala. De gillar att pussas och gnaga på kläder och kroppsdelar,

Nu är alla valpar tingade. Det verkar vara toppen fina hem som väntar valparna när de flyttar om några veckor. Som tidigare nämnt kommer flickorna att heta Bestla, Brinna och Beyla. Ena pojken ska heta Berg-Tor och den andras namn är snart bestämt. Här kommer lite bilder:


Fullt och fast;)Full rulle!Många kompisar att välja mellan.


Provsmak på mattes tofflor


Livet i lådanMatdags!


2,5 veckor gamla och sötare för varje dag

Nu är valparna uppe mer och busar mer och mer med varandra. Snart drar det i gång ordentligt och torulf har monterat upp den större valpboxen för snart kravlar dom sig ut ur valplådan.

Tikarna är placerade och kommer att heta Beyla, Bestla och Brinna. Nu håller vi på att bestämma var hanarna ska hamna. Till helgen får vi mer besök av spekulanter.

Här kommer lite ny tagna bilder:Två veckor gamla i natt

Nu börjar det bli fart i valplådan. Man undrar vart detta ska sluta när dom faktist inte är äldre än två veckor. Dom har öppnat ögonen, kan gå något varv i valplådan, sitta, bajsa och kröka rygg och skälla, morra och gny så det börjar bli svårt att sova på nätterna....


Mellan matningarna och renhållningen i valplådan tar Grytan en välförtjänt tupplur:)Nu mera ligger inte valparna och sover hela tiden utan de är uppe och härjar lite grann. Dom har börjat intressera sig lite för varandra men mamma Grytan är förtfarande det viktigaste i deras lilla värld. Här kommer maten!!!!
Skönt med en tupplur efter maten

Sen var det dags för mat igen...

Det gäller att vara framme fort!


Tyvärr blir det även tvätt samtidigt som man äter

Sen är det dags att sova igen

Källstugans första godkända lägrehundar Arne och Aska!

Grattis till Arne och Aska som båda blev godkända i lägreklass sök Arboga respektive spår Norrköping 16-17 maj.
Arne flörtade med en border tik och missade därför platsen och Aska tappade konscentrationen i slutet av lydnaden vilket inte var så konstigt eftersom hon började löpa dan efter:)
Bra jobbat och bättre lycka nästa gång.Bild från SBS läger Öland

Ögonen börjar öppnas.


I helgen har vi börjat fördela valparna till intressenter och jag tror vi har hittat toppen hem till tikarna. Nu ska vi se vilka som får köpa hanar. Det är många jättebra intressenter som hört av sig och det är jobbigt att behöva göra en del besvikna. Kennel Äventyr ska ha en kull efter Äventyrs Fee som är Grytans stora syster. Det kan kanske vara ett alternativ för de som inte får köpa valp hos oss.

Här kommer lite bilder på småttingarna. Första bilderna är de dryga veckan gamla:

Här är det bilder tagna i dag 18/5 och där ser man att de börjat öppna ögonen lite:)Mer valpbilder!En tupplur efter maten

En söt tik


Mysigt tillsammans

Kolla söta tungan!

Bilder från Askasoch Arnes MH

Här kommer bilder från MH:t. Tack Astrid för de fina bilderna!Avståndsleken med Arne.

Dumpe får sig en utkällning!


Skramlet!


Spöken var inga problemOch bäst av allt är husse!


Aska på väg tillbaka med lilla bytet


Aska har vunnit trasan!!!


Fast roligast är det med figuranten!Dumpe var däremot inte alls lika rolig....


Aska är helt trasfixerad.


Det är det här som kallas skottdöv:)

Grattis Janne och Arne till uppflytt och vinst i Katrineholm!

Bild från Öland


Arne och Janne grejade uppflytt och vinst i Katrineholms appellsök 8 maj. Stort grattis från hela Källstugan! Det såg jättefint ut och de fick mycket beröm. Alla appellsök- och rapporthundar grejade uppflytt. De var super duktiga. Stort grattis!  Även stort grattis till Cicci med Segerviljans Dizel som vann appellspåret vid samma tävling och till de andra appellspårhundarna som grejade uppflytt. Katrineholms BK hade som vanligt ordnat en mysig tävling där allt flöt på som planerat. Tack för en trevlig tävling.

Nu kommer det lite valpbilder som jag vet att flera sitter hemma och väntar på:) Valparna växer och frodas. Grytan ammar. pysslar och tvättar mest hela dagarna. Allt är frid och fröjd i valplådan.Strax innan valpningen!Sen var det dags..

.Fem små korvar!Inte mycket för världen.


Tupplur efter snuttandet.


Stolt mamma!

Trötta hjältar.

Omvårdnad.


Livet är toppen magen full med mjölk.


Valpar!

Nu har tre tikar och två hanar sett världens ljus. Det verkar vara allt men vem vet det kanske kommer någon eftersläntrare. Grytan tvättar och fixar och valparna diar och diar. Alla är svarta med bruna tecken. De är livliga och pigga.

Första valpen kl. 01.95 hade Grytan svårt att få ut men med råd och stöd från Barbro (min kennelmentor) på telefon så hjälpte jag till och drog försiktigt ut den i svansen och bakbenen. Tack för coachningen Barbro! En 699g tik med en liten vit stjärna på bröstet som genast började glufsa. Sedan gick det mycket lättare kl.01.30 ännu en tik 550g  med huvudet först och lite ljusare i färgerna. 02.01 en tredje tik också med hunvudet först  600g märkt med gult snöre. Sedan tog Grytan en paus och tvättade rent valparna medan de åt. 04.12 första hanen med huvudet före 600g och hungrig! 04.50 hane nr 2, 550g och har käkat oavbrutet till för någon timme sedan.

Snart dags för valpar.

Nu har temeperaturen äntligen sjunkit så valparna borde komma i natt eller i morgon. Grytan är lite flåsig och vill mest bädda eller sova i min säng. Kan tänka mig att hon planerar att valpa där också...I dag har hon också nobbat sin leverpastejspetsade frukost. Klart tecken på att hormonerna satt i gång förstadiet till valpningen.

Nu håller vi tummarna för att det går bra och att det blir mest tikar!

I väntans tider!

Grytan är riktigt tjock nu. Hon är på 59:onde dagen och ligger och snusar ganska mycket på trappen eller i min säng. Valplådan är uppmonterad och provbäddad - min säng är också provbäddad:)

Från och med i dag tempar jag henne flera gånger per dag men än så länge ingen temperatursänkning. Grytan tycker det är mysigt när jag pysslar med henne och viftar på svansen när jag tempar....hon är lite konstig.

Trots sin stora mage vill hon gärna busa lite och springer (vaggar) fram med bollar och annat kul i munnen medan de andra stolliga hundarna härjar i trädgården.

Aptiten har mattats sista dagarna och nu krävs lite spetsning för att alla tre-fyra målen mat om dagen ska slinka ned. De andra hundarna äe grymt avundsjuka. Grytan äter nog mycket bara för att hindra dem att få något.

Valparna rör sig i magen och verkar vara vid god vigör. Vi har mest förfrågningar på tikar så jag håller tummarna för att det inte bara blir massa söta pojkar.

RSS 2.0