Länkar till fina inslag från polishunds sm

http://www.nt.se/24nt/Default.aspx?tab=1&mp=5518130&autoplay=true

Asrterix med husse

http://www.nt.se/24nt/Default.aspx?tab=1&mp=5518738&autoplay=true
Mimmi Lindgren och Ullhedens Humlan

http://www.nt.se/24nt/Default.aspx?tab=1&mp=5523246&autoplay=true
Sammanfattning av tävlingen med bl a Johan och Wittra

Polishunds SM Norrköping

Polishund SM2009Till skillnad från förra årets SM i Karlstad där regnet skvalade mest hela tiden så strålade solen över Norrköping och alla tävlingsdeltagare under hela tävlingshelgen.  När första riktig tävlingsdagen var avklarad hade hemma ekipaget Niclas Gripenblad med Wilses Asterix bäst poäng efter sök och lydnad tätt följd av Ronny Holmberg med Lei-Anns Besk och Dan Pellas med Jurassic Erox i skyddshundsgruppen.


Dan Pellas och Jurassic Erox

I spårhundsgruppen var det många hundar som inte var riktigt klara med lydnaden ännu. Många avstod krypet och en del andra moment såg ganska ofärdiga ut. Men Henrik Bodegrim med Wilses Allex, förra årets bronsmedaljör, visade hur det skulle se ut med en mycket fin lydnad som tog dom till total ledning inför söndagens avslutande saksstövning.

Henrik Bodegrim och Wilses Allex

Skyddshundarna gav sig i väg ut till spåren långt upp i Kolmården. Wilses Wittra med Johan Petterson, förra årets trea, fick fullt i spåret och klättrade därför rejält i placeringar ända till tredje plats inför skyddet. Många andra hade problem och nollade spåret helt t ex Wilses Asterix och Jurassic Folke. Niklas med Asterix berättade att han trodde de var på fel spår när de spårat i 7 minuter utan att hitta en enda apport och därför sabbade allt genom att ta av asterix spåret. "Jag trodde jag kunde spåra bättre än hunden," säger Niclas och skakar på huvudet. Dom hade ju varit på rätt spår...

Nicklas Gripenblad Wilses Aterix

På söndagen började det dra ihop sig för de högst placerade hundarna i skyddshundsgruppen. Både Mimmi Lindgren med Ullhedens Humla och Marti Källmalm med Foggens Napoleon gjorde bra insatser i skyddet och klättrade till fjärde och tredje plats. Wilses Wittra och Lidjax Blenda poäng räckte inte till att behålla sina platser men både Jurassic Erox och Lei-Anns Besk låg kvar på respektive andra och första plats efter avslutat
skyddsarbete.

Johan och Wittra

Resultat


Wilses Allex

Spårhundsgruppen:

  1. Henrik Bodergrim Wilses Allex, Dalarna
  2. Jonas Svensson Kvasers Gera, Västra Götaland
  3. Torbjörn Carlsson Passats Arrak, Stockholm
  4. Martin Nordblom Försvarsmaktens Brumma, Västra Götaland
  5. Anna Ljungnér Bockegårdens Besta, Värmland


Ronny Holmberg och Lei-Anns Besk

Skyddshundsgruppen:

1. Ronny Holmberg Lei-Anns Besk, Blekinge

2. Dan Pellas Jurassic Erox, Stocholm

3. Marti Källmalm Foggens Napoleon, Örebro

4. Mimmi Lindgren Ullhedens Humla, Östergötland

5. Joakim Berlin Lindjax Blenda, Västmanland


En gång i tiden såg utställningshundar ut som schäfrar:)

Här kommer lite bilder på min första hund. En omplacerings tik som hette Markallens Nenzi S11884/83  
Hon var efter Sieger
SZ1424615   Natan Von Der Pelztierfarm

Alltså en hund som ansågs ha mycket bra exteriör. Mamman
S48476/82   Gelma Vom Forshaus Hattlich

var också av den tidens utställnings blod.

Hur tror ni min hund såg ut? Ja, i dag skulle hon tas för en bruksschäfer. Kolla bilderna:Det har hänt lite med exteriörlinjerna.

 


Valpträff!

Tack alla valpköpare som köpt valpar hos oss! Vi har haft valpträff och det var jättekul att träffa både a- och b-kullare;)

Vi hade mycket trevligt och de nya valpköparna är nu officiellt upptagna i gemenskapen. För de som tyvärr inte kunde komma kan vi berötta att ¨folk började ranla in på fredag kväll. Ett litet husvagnsläger uppstod på grusplanen utanför grinden och diverse friggor och bodar befolkades med valpar och folk. Vi trängde i hop oss och åt Uffes spagetti och köttfärssås med god aptit. Nästa dag var det tidig uppstigning och ut i skogen för spår och rapport. B-valparna spårade som dammsugare enligt Uffe. Alla b-valpar visar naturligt intresse för apporterna och är mycket okomplicerade i sitt spårarbete. Aska, Arne och mamma Grytan körde lite rapport vilket gick jättebra om man tänker på att Arne och Grytan hade nya andreförare - man tager vad man haver:) 

Sen var det lunch och matkoma. Framåt eftermiddagen körde vi, skotträning (smatliga döva) sök och uppletande. Det var massor av knott och fullständigt vindstilla. trots det så tog Äventyrs Halifax (Grytans snygga halvbror) fyra föremål på vad som kändes som en seckund!!! Vilken hund!

Trots tidigare matkoma lyckades vi åter bli hungriga och smaskade i oss grillat och massor av potatis sallad....
Mita hade med sig stora kartonger med smågodis vilka förevigt kommer att ruinera mitt midjemått. Kvällen var mycket trevlig. För att få plats att sitta så hade vi dukat i ladan vilket var jättemysigt. Vi drog lite spökhistorier och skrämde upp dom yngre valpköparna. Speciellt Kjell lyckades skrämma livet ur några stackare genom att låta som ett vildsvin....

Nästa dag var det fotodags här är Asta, Arne och AskaDet är värre med b-valparna....

Brinna, Berg-Tor, Bellman, Beyla och Bestla

Här är hela gänget och mamma Grytan!

 


RSS 2.0