Lilla Bessie!

Här kommer nytt fint kort på lilla Bessie (Bestla) som nu väger 28 kg och börjar se rätt vuxen ut.Matte Astrid har mummlat lite om att deras hörnsoffa slits mycket av att Bessie använder den som rodelbana när hon racar runt innomhus. Jag tänkte att den kanske blivit lite repig och smutsig men hon skickade mig en bild som säger mer än ord:Det kostar att ha schäfervalp!

Bessie börjar bli stor!

Här kommer lite bilder på Bestla Bessie. Hon verkar trött på bilderna och om jag förstår matte rätt är hon bara still när hon sover;)

 

Förstår inre var den långa nosen kommer i från! Kan det vara kennel Äventyr?


Aulis MH

Auli klarade sitt MH galant! Hon var positiv och glad hela vägen. Som beskrivaren sa -Det finns ju ingen anldening att bli arg om man inte blir rädd.  Det enda som auli inte var så bra på var samarbetet med figuranten på avståndsleken. Hon sprang ut hälsade och drog sedan i väg på egna upptåg som ledde till en vattenpöl med jättegott vatten:) Allt annat löste hon kanonbra! Eftersom hon inte var särkilt rädd eller översakad av något så blev siffrorna på nyfikenheten ganska låga. Hon klrade av både dumpe och skramlet på avstånd och det såg även ut som om hon fick vind på ena spöket (eller så är Vio och Nova med i Ku-Klux-Klan och det var som vilket rasistmöte som helst för Auli).

Världens duktigaste Auli!


grattis på tvåårsdagen ohängda a-kullare!

Stort grattis till odågorna i a-kullen. Grytan hälsar att ni är vuxna nu och räkna inte med att hon hjälper till nåt mer. I dag ska syster Auli MH:as i Norrköping. Det ska bli spännade att se hur det går. Det finns risk att hon pussar ihjäl figuranterna.....Så här såg det ut på deras första påsksmäll!

Tävling i Norrköping Grattis Ginza!

Gratts Syster Ginza!

Nu har jag, Veronica och Grytan tävlat elitrapport i Norrköping. Det var första gången med Veronica som förare. Rapporten gick jättebra trots att vi inte tränat mer än två gånger med Veronica. Grytan sprang bra om än inte riktigt lika snabbt som syster Ginza. Framföringarna gick kanon men hon pep under nedräkningen både för mig och Veronica. Efter sista sträckan var Grytan mycket trött. Hon är helt tydligt ännu inte i nog bra fysisk form sedan valparna. På klubben var det platsliggning direkt vi kom tillbaka. Jag tyckte Grytan haltade lite på väg ner men sedan såg det bra ut i skritt fram till platsliggningen. Grytan låg som en klippa:) Jag kollade tassarna noga efter platsen men kunde inte se något.

Sedan var det dags för uppletande nästan direkt efter platsen (Grytan hade start nummer 1). Hon var trött och allmänt olydig och tog två föremål. Här har vi en plan hur vi ska träna vidare med Veronica. Efter ca en timme var det dags för lydnaden. Fria följet var riktigt dåligt, Grytan sackade efter och hängde med huvudet. Stegförflyttningarna var bra. Inkallningen var seg och Veronica hejade på henne som på träning. På framåtsändandet bröt dem eftersom Grytan haltade när hon travade. Det verkar som hon har en sträckning i höger fram. Nu blir det vila och massor av gos. Vi tar beslut om nästa tävling i helgen.

Stort grattis till syster Ginza som vann och tog Cert!!!!!
Grattis till Kerin och Cito som tog ännu ett Cert med Cito och grattis till Thomas med Dollar som tog Cert i sin debut i elitrapport. Stort grattis till Jörgen med Kajsa som grejade uppflytt från lägre!


RSS 2.0