Bilder på Arne2(Atle):s och Astas MH

Astrid har skickat fina bilder från Astas och Arne2:s MH!Asta på avståndsleken - ingen tvekan där.Dumpe var däremot en stygg figur. Asta blev riktigt arg.Fast ganska rädd också!Husse fick minsann kolla in den där dumpe själv först!


Skrammlet var inte lika läskigt som dumpe.Men spökena var riktigt otäcka.....Atle ville gärna ha trasan.


Avståndsleken var jätterolig!En serie bilder på Atles dumpe vilken han klarade jättebra!

Spökena var inte heller särkilt farliga men lite förbannad blev han allt!Men sen var han snabbt framme och kolla av spöket.Och det var ju en sån där rolig figuran!

MH

Nu har vi MH:at alla valpar i A-kullen förutom Auli som får vänta lite tills hon är helt återställd från sin skada. Vi hade strålande sol men kyligt på trevliga och proffsiga OG Eskilstuna. En stor fanclub med videokameror följde testen. Snart kan ni få ta del av bilder och filmer.

Alla valpar klarade sig bra överlag. Det jag är mest glad över är att samtliga hade mycket bra avståndslekar och uppmanade eller visade intresse även mot passiv figurant. Det verkar som om Grytan nedärver sin stora samarbetsvilja. Samtliga var också "skottdöva" som beskrivaren uttryckte det.

Alla sprang på lilla bytet även om det var på andra försöket. Alla hade stor leklust och mer eller mindre bra gripanden. Aktiviteten varierade. Aska och Atle tyckte det var helt onödigt att stå still och vänta. Alla blev ordentligt arga på dumpe. Aska och Asta hade svårast att gå fram men visade inga kvarstående rädslor. Förövrigt hade inga av valparna några kvarstående rädslor.

Skramlet gick också bra. Tror att Asta löste skramlet fortare än vad beskrivaren antecknade men det kan ni själva kolla på när filmerna blir utlagda. Spökena klarade alla bra förutom Asta som hade svårt att lösa upp det hela på egen hand. Skotten och leken gick super.

Sammanfattningsvis kan man säga att kullen har stor socialkamp, bra jaktlust, stor samarbetsvilja, är tillgägliga eller neutrala, inga kvarstående rädslor, och fullständigt skottfasta. Tack alla valpköpare som kom och MH:ade!!!!!!

Glad Påsk!

Nu drar det i hop sig till Påsksmäll på vår hemma klubb Norrköpings BK. Jag vill önka alla Norrköpings ekipage lycka till! Lite extra till träningskompisarna i rapporten förstås! Kerstin och Rolf med Wilses Cito blev ju SBCH förra helgen så dom borde varra taggade. SM nästa?  Vi hoppas på uppflytt för Wilses Delta, Fandagos Vittra och Rissies Yrsel. Vi hoppas på bra resultat för Marhöjs Fixa, Äventyrs Ginza och Brukstorpets Athoz. Se upp för Olsagårdens Sky med Fredrik från Örebro. Dom såg ruggigt bra ut i höstas när vi tävlade i Kumla!

Torulf och Mats kommer att vara sökfiggar på lördagen medan jag stannar hemma och passar pensionatet. På söndag byter vi så då får jag vara funktionär och även titta på skyddet. Jag håller tummarna för Bettan med Rusa. Kul med en cattledog i skyddet.

Grytan har börjat bli tjock och är garanterat dräktig. Hon trivs med livet och ligger gärna på rygg i sängen med magen i vädret.

RSS 2.0