Mera bus!

image28

Kom syrran vi hoppar på brorsan bakifrån!

image29

Vad luktar det där bak?

  

Livet leker i valplådan.

image24


Det börjar tuggas mer och mer på varandras öron, tassar och nackar. Valparna är vakna mer och mer och roar sig med att busa lite valhänt.

image25

Grytan putsar och pussar mest hela tiden. Livliga protester utbryter ofta!

image26

Dom blir fort trötta.

image27

Fast dom kollar mer och mer på sin omgivning.


Vi växer så det knakar, 2 veckor i dag.

image21

I dag blev valparna 2 veckor. Dom går några stapplande steg för att sedan ramla och fortsätta med kravlandet. Alla försöker att sitta upp med varierande framgång...Den mörka hanen väckte mig i morse med upprörda "skall". Han bajsade på egen hand för första gången (som jag såg det) och krökte rygg mycket vingligt. Ca en cm presterade han dock till Grytans förtjusning. Annars märks det att alla öppnat ögonen och är mycket mer medvetna om varandra. Givetvis består deras dagar nästan bara av sömn och mjölk fortfarande men de har börjat tugga lite på varandra och försöker brottas lite.


image23

Fem små personligheter.

image14

Här är valp nummer ett. En tikvalp med rejält humör som inte gillar att tappa spenen. Full fart framåt! Har en liten vit stjärna på bröstet.

image15

Valp nummer två är också en tik. Lite större och kankse något lugnare än tik nummer ett. Har några vita strån på bröstet

.image17
Valp nummer tre är den grå hannen. Han är mycket matglad och väger mer än de andra. Han börjar äta första och slutar äta sist......

image19

Valp nummer fyra är den andra hannen. Han är lite mindre än sin bror och inte fullt så matgalen.

image20

Och slutligen valp nummer fem. Fortfarande lite mindre än systrarna men har humör så det räcker och blir över. Har en lite större vit stjärna på bröstet än valp nummer ett.


Idag klippte jag klorna på de små korvarna för att spara Grytans hud. Grytan mår toppen och äter med god aptit.

Mer rapporter följer!

Lite mer valpbilder!

image11


image12

image13
Så här söta är dom när dom sover. Dom har ännu inte öppnat ögonen men det är snart dags. Dom har börjat försöka resa sig upp lite på benen men det blir mest platt fall. Annars är det verkligen full rulle så fort Grytan är i närheten - Det luktar mjölk!!!!! Valparna påminner om de anfallande badarna i räkostreklamen. Dom som kommer simmande över sjön, ni vet. Fullt ös och stor konkurrens om spenarna.

Nu har nästan alla valpar namn: Asta, Auli, Asgård och Atle.

Grytan är gärna med ute på gården men vill inte gå för långt från huset. Pila vill helst inte gå ut om Grytan är ute utan stannar och vaktar.

Klart slut för denna gång:)

Mer valpbilder!

image7


image8image9image10

Små valparna växer så det knakar. Den grå hannen vägde 900g i söndags. Resten av valparna ligger på 800-870 gram. Grytan hänge med ut på svängar i trädgårn. Hon njuter av all snö och vill gärna busa lite mellan varven. Annars spenderar hon mest tid i valplådan och valparna sover och diar om vartannat.

Pila är mycket intresserad av valparna och vaktar utan för dörren till"vaplrummet" mest hela tiden. Om Grytan går ut så vill inte Pila gå ut förrän hon vet att Grytan är tillbaka. Hon är minst lika fjollig som hus

Valpbilder

Här kommer nu lite valpbilder:)image1image2image3image4image5

Valparna har kommit!

I går, onsdag,så började Grytan få värkar vid niotiden på morgonen. Natten hade varit mycket orolig eftersom Grytan behövde gå ut och kissa och baja ungefär varannan timme. Inte mycket sömn för henne eller mig! Det var tur att jag höll henne kopplad för hon drogs till ladan och ville gärna in under den för att fixa lya.

Första valpen föddes kl. 11.00, en tik på 560 gram. Grytan var med och tog bort hinnorna och knipsade navelsträng som om hon aldrig gjort annat. Sedan började ett ivrigt slickande av valpen och sig själv. Det tog inte många minuter innan valpen fått fatt på en spene och börjat snutta. Tur var väl det eftersom nästa lilla tjej anlände strax efter kl.11,26 även hon svart med bruna tecken och vikt 520 gram.

Båda tikarna visade på rejält humör när de flyttades tillfälligt undan då det var dags för nästa valp en timme senare. En grå hanne på 590 gram som föddes med fötterna först. Han visade omedelbart att han är bulldozern i valpkullen och lyckades nästan börja dia innan han var befriad från hinnorna. Grabben gillar mat!

Efter en paus då Grytan städade både valpar och valplåda var det dags för valp nr 4 kl. 13.41 en hane till också han med fötterna först. Ganska stor han med ,580 gram, och svart med bruna tecken. Ingen fel på hans aptit heller!

Valp nummer 5 kom 14.27 den allra minsta tiken på 500 gram, svart med bruna tecken och ilsket hungrig. Hur söt som helst!

Grytan sköter sig bra och är tillfreds och mycket koncentrerad på valparna. Var lite överentusiastisk i sitt slickande och fixande med navelsträngar ett tag efter födseln så att en valp började blöda lite igen men hon har nu lugnat ned sig. Hon äter glatt och har varit ute två snabbisar i trädgårn. Jag känner mig mycket stolt över Grytans modersinstinkter. Inte ett ögonblick sedan valparna kom har hon verkat förrvirrad över vad som förväntas av henne. Hon ligger på sidan och låter dem snutta. Kalabalik uppstår bland valparna då hon försiktig vänder sig emellanåt. Oj ,vad valparna kan skrika när "mjölkbaren" försvinner! Det finns humör i de små råttorna.

Den som är fjolligast är nog husse! Klart överbeskyddande tendenser kan nog utvecklas snabbt! Undrar om han släpper i väg dem till våra valpköpare.....

RSS 2.0