Uppflyttade!

image126


Tur att bilden är liten för jag har ett riktigt fånigt smil :)

Nu är vi uppflyttade till elitrapport! Torulf och jag var i Västervik och tävlade 4 maj. Vi började med plats och lydnad vilket var till vår fördel eftersom Grytan varit lite seg på lydnaden de två senaste tävlingarna (misstänker lite skendräktighet). Nu var hon allt annat än seg och vi fick lite pip på fria följet och inkallningen. Återigen fick vi betyg på krypet - det är så skönt att det går åt rätt håll och blir bättre för varje tävling - tack Veronica för all hjälp med att få ordning på mig!  

Uppletandet var ganska svårt - det var redan mycket varmt och torrt med lite svag, oberäknelig vind. Grytan jobbade på och tog sina fyra föremål men inte med den intesitet som hon brukar ha.

Sen for vi ut till rapporten. Vi var bara fyra ekipage, alla från Norrköping, Christine med Wilses Delta i lägre, Bengt med Grytan syster Ginza och Kerstin med Wilses Cito i elit. Vi kallade tävlingen ömsom kennel kamp mellan Äventyrs och Wilses och klubbmästerskap.

Delta gick först men glömde vad hon skulle göra och vände tillbaka till husse på B.station. Inget ovanligt med en debuterande unghund som lilla Delta. Grytan kom sen i full fart (1,55)medan Ginza vände och sprang tillbaka till husse. Cito däremot kom som ett lokomotiv. Oj vad den hunden springer fort! Nästa skick gick också undan, (3.00) men Cito var mycket snabbare tror jag. Det kändes som om första skytten knappt han skjuta förrän nästa smäll kom. Efter en nervös väntan kom Grytan in på fina (3.22) och matte tog glad och stolt emot sin duktiga hund!

Tävlingen slutade med 500p för oss vilket jag är mycket nöjd med. Kerstin & Rolf och Cito tog Cert med 587.50 poäng- GRATTIS!
image127

Det fattades 1,75 p till uppflyttning...

Tävlingen i Filipstad, högre rapport, var mycket trevlig. Fantastiskt fin bana på vackra Brattorsheden
image125

Böljande sandåsar och tjock matta av renlav och mossa. Ingen undervegetation och lång sikt. Rena rama racer banan. Alla hundar utom en lägre hund gick bra i skogen. Tyvärr kom inga elithundar till start men vi var tre taggade kämpar i högre. Grytan skötte sig bra fick 9-10 på rapporten. Avdrag för gnäll hos mig under nedräkningen.

Tävlingen flöt på fint med utmärkta tävlingsledare och domare och deltagare Väl tillbaka till klubben var det platsliggning och lydnad. Återigen var Grytan trött och lite seg. Hon har nog inte riktigt kommit tillbaka i kondis sedan valparna eller så är hon lite skendräktig. Hon fick plocka fram kamp på tungen och fick åter igen islag på hoppet. Men det bästa var att vi fick poäng på krypet för första gången!!!! Det går i rätt riktning och nu fattades bara 1,75 till uppflytt. Lite retligt men på inget sätt orättvist. Vår andra plats gav oss en jättepåse med ostbågar som vi mumsade på hela vägen hem till Rejmyre. Vi kan verkligen rekommendera Filipstads rapporttävling - trevliga människor, bana, smidigt och välplanerat och OLW priser.
 Nu gör vi ett nytt försök i Västervik på söndag.

RSS 2.0